Környezetpolitikánk: energiahatékonyan és környezetkímélően

Nemzetközileg tevékeny kiskereskedelmi láncként tudatában vagyunk annak, hogy üzleti tevékenységünkkel befolyásoljuk mind környezetünk védelmét, mind a természeti erőforrások megőrzését. Felelősségteljes kereskedelmünket éppen ezért évek óta környezetpolitikai témák határozzák meg. Az energiatakarékosság, felesleges csomagolóanyagok elkerülése, következetes szelektív hulladékgyűjtés és a gazdasági keringés ésszerű használata a természetes nyersanyagok védelmében mind hozzátartoznak az ALDI aktív környezetpolitikájához.
Ezen kívül fontosnak tartjuk, hogy környezetpolitikai döntéseinket a teljes üzlethálózatunkon belül mindenütt és következetesen megvalósítsuk.

Megfigyelni, tesztelni, dönteni

Számos különböző területen pozitívan járulunk hozzá környezetünk és a természeti erőforrások védelméhez. Évek óta támogatjuk azon célzott intézkedéseket, melyekkel energiát takarítunk meg és védjük az éghajlatot.

Figyelemmel kísérjük a tudományos és technológiai fejlődést és külső szakértőkkel, tudományos intézményekkel együttműködve kísérleti projekteket tervezünk meg, melyekkel intézkedéseket tesztelünk, hogy energiát takarítsunk meg, és CO2 csökkentése által védjük az éghajlatot. Amennyiben az új rendszerek ésszerűnek és hatékonynak, valamint a diszkontkereskedelem területén is használhatónak bizonyulnak, meghozzuk hosszú távú befektetési döntéseinket.