Textiliák és cipők

Igazán jól öltözötten

Magas minőségi követelményeink kiterjednek a felhasznált anyagokra és eszközökre, ezek feldolgozására, tisztítási magatartásukra és kényelmes viselésükre. Különösen fontosak számunkra azok a mutatószámok, amelyek garantálják a lehető legtöbb káros anyag kiszűrését.

Bőrrel való érintkezés: bizalom a textíliában

A funkcionalitás mellett az egészségügyi kompatibilitás az ALDI másik fontos minőségi kritériuma. Minden beszállítónkat kötelezzük a méteráruk, gombok, cipzárak és egyéb anyagok átfogó káros anyag vizsgálatára. Sok lakástextília esetében, csakúgy, mint a különösen kiemelt gyermekruháknál és a közvetlenül bőrrel érintkező termékeknél megköveteljük az Öko-Tex Standard 100 bizonyítványt. Szinte minden általunk kínált textília megfelel ennek a követelményrendszernek. Többek között ez garantálja, hogy a termékek nem tartalmaznak rákkeltő vagy allergén színezőanyagokat, növényvédő szerektől és nehézfémektől mentesek és megfelelnek a bőr pH-értékének.

Minőségbiztosítás minden gyártási lépésben

Az általunk forgalmazott textíliáknak rendkívül könnyen tisztíthatónak, formatartónak és strapabírónak kell lenniük. Nem szabad, hogy idő előtt elhasználódjanak vagy a mosás során összemenjenek, deformálódjanak. Ezt mi folyamatosan ellenőrizzük: először is textilmérnökeink vizsgálják meg a termékmintát. Munkájukat egy külső, független szakintézet felülvizsgálja, amely különleges ellenőrzést végez például a cipő illeszkedésével és viselési kényelmével kapcsolatban. Mielőtt az áru a gyártási országot elhagyja, a helyszínen elvégzünk egy Final Random Inspection (FRI) vizsgálatot. Ez magában foglalja az elkészült áru esetleges gyártási hibáinak szúrópróbaszerű ellenőrzését, amely kiterjed a hibás varrásra, lyukakra, anyagbeli eltérésre, szennyeződésre, stb. Ezzel egy időben a termékminta a saját minőségbiztosítási osztályunk által is bevizsgálásra kerül. A magas minőségi elvárásaink, amelyek a termék minősége mellett magukban foglalják a dizájnt és a színezés módját is, mindig új textilipari sztenderdek felé vezetnek minket. A témában felhalmozott ismereteket textíliákra vonatkozó előírásainkban foglaltuk össze.

Magától értetődő alacsony károsanyag-kibocsátás

Mint minden textília esetében, a fogyasztók védelme érdekében a cipők esetében is törekszünk a káros anyag-terhelést minimalizálni. Több vizsgálati intézettel együttműködve kidolgoztunk egy, a kémiai anyagokra vonatkozó követelményrendszert, amely messze meghaladja a törvényben foglaltakat.

Célunk a lehető legmagasabb vásárlói elégedettség

Már a gyártási folyamat során szúrópróba szerűen mintát vesznek a független laboratóriumok, hogy a cipők előállításához felhasznált anyagokat és a kivitelezés minőségét megvizsgálják. Ezek a vizsgálatok magukban foglalják a cipő illeszkedésének ellenőrzését és további funkcionális tulajdonságokat, mint a vízállóság, a csúszási ellenállás és a kopás.

Ellenőrzött minőség

A laboratóriumi vizsgálatok mellett független intézetekkel ellenőriztetjük cipőinket, hogy kiszűrjék a lehetséges káros anyagokat és a cipőtechnikai szempontoknak megfelelően biztosítsák az előállítás minőségét. Az intézet csak abban az esetben adja meg a minősítést, ha a felhasznált anyagok ártalmatlanok és a cipők előállítása megfelel a szigorú előírásoknak.

A természet és az emberek védelmében

Elkötelezettek vagyunk a környezetvédelmi termékszabványok betartásában

Önként vállaljuk, hogy a Detox-kampány céljait támogatjuk. A Detox-kampány a Greenpeace környezetvédelmi szervezet által életre hívott kezdeményezés, azzal a céllal indult, hogy csökkentse az emberekre és a környezetre gyakorolt káros kémiai hatásokat, amelyek például a textil-és cipőgyártás során keletkeznek. A Greenpeace-vel közösen kidolgoztunk egy részletes követelményrendszert, amelyben magas környezeti elvárásokat támasztunk a textíliák és cipők előállításával kapcsolatban. Ezzel a kötelezettségvállalással tűzzük ki azt a célt, hogy 2020-ra a textília- és cipőgyártás területén bizonyos kemikáliákat mellőzünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy időigényes folyamat, amíg minden érintett elfogadja, tudatosítja és integrálja a vegyi anyagokkal kapcsolatos követelményeket. Üzleti partnereink támogatásával azonban eleget teszünk ennek a kihívásnak, és továbbra is aktívan dolgozunk a gyártó országok környezeti és szociális sztenderdjeinek fenntartható működésének betartásában. További információt kötelezettségvállalásunkról itt talál.